Hoe werkt neurofeedback?

Een gebrekkig functioneren van het centraal zenuwstelsel gaat gepaard met turbulentie ofwel instabiliteit in hersengolf frequentie gebieden. De software van NeurOptimal® detecteert turbulentie in de hersenactiviteit en informeert het centraal zenuwstelsel hierover.

U zit tijdens de neurofeedback training comfortabel in een stoel achter een computerscherm (thuis, op locatie of in onze praktijk). Door het plaatsen van sensoren op het hoofd wordt de hersenactiviteit gemeten en de elektrische activiteit grafisch weergegeven op een beeldscherm. De computer controleert de hersengolven terwijl u luistert naar uw favoriete muziek, een film kijkt of u speelt een computerspelletje. De behandeling is pijnloos en er zijn geen gezondheidsrisico's aan verbonden.

De training is non-invasies (het aan- brengen van sensoren op het hoofd of hoofdband die om het hoofd wordt gedragen). Er wordt niets de hersenen ingebracht. De sensoren die op het hoofd zijn bevestigd, meten en registreren slechts de hersenactiviteit.

Als u de NeurOptimal® trainingen een tijdje hebt ervaren, wordt het bovenstaande meer dan theorie. U leeft meer en makkelijker in het hier en nu en begrippen als veerkracht en flexibiliteit wordt uw ervaring. Het doel van neurofeedback is om de onderliggende oorzaak aan te pakken en de normale hersenfuncties te herstellen. De NeurOptimal® methode leert de hersenen optimaal te functioneren.

Facebook