Migraine

Migraine  heeft een grote impact op uw werk en sociale leven. De aandoening is meestal chronisch. Het lastigste is dat migraine onvoorspelbaar is.  Het meest lastig voor de persoon die migraine heeft is vaak het onbegrip en ergernis bij de mensen om je heen.

Migraine is meestal het duidelijkst gekenmerkt door een kloppende hoofdpijn. Deze migraine-hoofdpijn ontstaat door een reactie in de bloedvaten in het hoofd, als een gevolg van een tijdelijke vernauwing van de bloedvaten, gevolgd door een bloedvatverwijding. De hoofdpijn gaat geregeld gepaard met misselijkheid en overgeven. Mensen die aan migraine lijden kunnen dikwijls slecht tegen fel licht en geluid.

Achterliggende oorzaak van Migraine en Hoofdpijn

De migraine en zware hoofdpijn ontstaat door een verhoogde activiteit van de hersenen. Deze migraine-hoofdpijn ontstaat door een reactie in de bloedvaten in het hoofd, als een gevolg van een tijdelijke vernauwing van de bloedvaten, gevolgd door een bloedvatverwijding. Hierdoor wordt de hormoonhuishouding gestimuleerd en daardoor ontstaat in het lichaam een reeks van reacties. De verhoogde activiteit verdwijnt door Neurofeedback trainingen er ontstaat rust en harmonie in de hormoonhuishouding. Hierdoor kan in de meeste gevallen migraine blijvend worden genezen. 

Ervaringen van Neuroptimal trainers

  • Man, 45 jaar, leefde elke dag met hoofdpijn en migraine. Traint 2 keer per week . Na 20-25 sessies is de migraine en hoofdpijn bijna  verdwenen. Tegenwoordig weet hij wat de migraine veroorzaakte. Hij ontdekte dat hij niet in contact was met zichzelf, alleen in contact met zijn denken en niet met zijn gevoelens. Nu gaat hij naar een therapeut die hem leert hoe hij opnieuw in contact komt met zichzelf.
  • Een 60-jarige vrouw met slopende migraine trainde twee keer per week gedurende 20 sessies. Omdat het twee keer per week plannen op problemen stuitte daalde de frequentie naar 1 keer in de 2 maanden. Toen ze de 20 sessies had afgerond, heeft ze nu al 2 jaar geen hoofdpijn meer gehad. 
  • Meisje, 16 jaar oud, had erg veel last van migraine, daar wilde ze van af. Na 20 sessies was de frequentie van haar hoofdpijnaanvallen drastisch verminderd.
  • Een tienermeisje had vele maanden schoolverzuim als gevolg van een voortdurende  migraine. Haar arts was al begonnen met het verhogen van haar dosis antidepressiva toen we begonnen, maar na de vierde of vijfde sessie, vertelde ze dat de hoofdpijn na elke sessie aan intensiteit begon te dalen. Na ongeveer weer vier sessies, begon haar pijn blijvend te dalen en keerde ze terug naar school. 
  • Vrouw 37 jaar, gebruikt al 19 jaar anti-depressiva. Na 35 sessie zijn we gestopt met de trainingen omdat ze de medicijnen niet meer hoeft in te nemen, haar hoofdpijn is bijna verdwenen en ze slaapt nu beter. Wel blijft ze onder begeleiding van een psycholoog want in de laatste 19 jaar was ze niet in staat om haar gevoel en diepe emoties te ervaren. Ze heeft nu een manier gevonden om haar emoties te omarmen.
  • Een cliënt meldde dat hij na 4 sessies geen last meer had van migraine. Andere klanten - 15 sessies.

Neurofeedback trainingen bij migraine hoofdpijn:

  • Effectief bij 61,0% tot 87,2,%, bij een afname van 15 | 20+ sessies.